Merk: Merida, Type: Fitness bike / cross hybride

Vanaf € 1.049,-

Een fitness bike voor ervaren fietsers

De Merida Speeder 400 is een sportieve, hybride fiets om snel maar ook comfortabel afstanden mee te rijden. Merida is een fabrikant van sportieve fietsen voor recreanten en professionals. Het merk biedt betaalbare kwaliteit, maar desgewenst ook kwaliteit zonder compromis met een iets steviger prijskaartje.

De Merida Speeder 400 is, net als de Merida Speeder 100 en 200, een kruising tussen een mountainbike en een racefiets, maar dan met superieure onderdelen. Meer comfort dan een racefiets, dankzij een recht stuur (voor een iets minder voorovergebogen houding) en bredere banden. Niet zo breed als die van een mountainbike, dus snelheid maken op asfalt gaat met minder rolweerstand, zonder dat je hoeft te vrezen voor oneffenheden. Ook qua gewicht zit de Merida Speeder 400 midden tussen een mountainbike en een racefiets. Niet te licht, niet te zwaar en dus erg stabiel. Hydraulische schijfremmen zorgen dat je in elke situatie snel en gecontroleerd de vaart eruit haalt. Dankzij de 2×11 Shimano 105 versnellingen kom je ook in minder vlakke landen dan het onze goed vooruit. De Merida Speeder 400 is één van de betere fitness bikes op de markt, zonder dat we er de hoofdprijs voor moeten vragen.

Alle kenmerken op een rijtje:

Versnellingen: 18
Voorvork: Speeder Carbon Straight Disc
Voorderailleur: Shimano Sora
Achterderailleur: Shimano Sora
Shifter: Shimano SL-R3300
Remmen: Shimano M315
Remmen voor: Shimano M315
Remmen achter: Shimano M315
Crankstel: FSA Tempo 50-34T
Bracket as: FSA TH-7420ST
Ketting: KMC M99
Naven: Shimano Centerlock
Velgen: Merida Comp 22
Casette: Shimano CS-HG200-9 11-32T
Spaken: Black Stainless
Banden: Maxxis Detonator 32
Stuur: Merida Comp Flat
Stuurpen: Merida Comp 31.8
Balhoofdstel: Merida M2341
Zadelpen: Merida Road Comp
Zadel: Merida Sport
Gewicht (kg): 10.20

Er kunnen spatborden en een bagagedrager gemonteerd worden op de Merida Speeder 400.

Wil je meer weten over deze fiets, ‘m eens goed van dichtbij bekijken en ook even uitproberen? Kom gerust langs in de winkel, we zien je graag verschijnen!