Merk: Merida, Type: Fitness bike / cross hybride

Vanaf € 749,-

Een fitness bike voor gevorderden

De Merida Speeder 200 is een sportieve, hybride fiets om snel maar tegelijkertijd comfortabel mee te rijden. Merida is een fabrikant van sportieve fietsen voor recreanten en professionals. Het merk biedt betaalbare kwaliteit, maar desgewenst ook kwaliteit zonder compromis met een iets steviger prijskaartje.

De Merida Speeder 200 is, net als zijn kleine broertje/zusje de Merida Speeder 100, een kruising tussen een mountainbike en een racefiets, maar dan met een betere afwerking en betere hardware. Een recht stuur voor een iets minder voorovergebogen houding en bredere banden geven de Merida Speeder 200 meer comfort dan een racefiets. De banden zijn echter ook weer niet zo immens breed als die van een mountainbike, waardoor flink snelheid maken op asfalt mogelijk is. Toch hoef je niet direct te vrezen voor oneffenheden. Qua gewicht houdt de Merida Speeder 200 ook het midden tussen een mountainbike en een racefiets. Niet te zwaar, maar ook niet te licht, dus erg stabiel. Hydraulische schijfremmen zorgen voor goed te verdelen remkracht in vrijwel alle situaties. Dankzij de 2×9 Shimano versnellingen kom je ook in de heuvels of bergen goed vooruit. Een zeer complete fiets met lichte, stevige componenten.

Alle kenmerken op een rijtje:

Versnellingen: 18
Voorvork: Speeder Carbon Straight Disc
Voorderailleur: Shimano Sora
Achterderailleur: Shimano Sora
Shifter: Shimano SL-R3300
Remmen: Shimano M315
Remmen voor: Shimano M315
Remmen achter: Shimano M315
Crankstel: FSA Tempo 50-34T
Bracket as: FSA TH-7420ST
Ketting: KMC M99
Naven: Shimano Centerlock
Velgen: Merida Comp 22
Casette: Shimano CS-HG200-9 11-32T
Spaken: Black Stainless
Banden: Maxxis Detonator 32
Stuur: Merida Comp Flat
Stuurpen: Merida Comp 31.8
Balhoofdstel: Merida M2341
Zadelpen: Merida Road Comp
Zadel: Merida Sport
Gewicht (kg): 10.20

Er kunnen spatborden en een bagagedrager gemonteerd worden op de Merida Speeder 200.

Wil je meer weten over deze fiets, ‘m eens goed van dichtbij bekijken en ook even uitproberen? Kom gerust langs in de winkel, we zien je graag verschijnen!