Merk: Merida, Type: Fitness bike / cross hybride

Vanaf € 599,-

Een fitness bike voor een zeer scherpe prijs

De Merida Speeder 100 is een sportieve, hybride fiets om comfortabel en snel mee te rijden. Merida is een fabrikant van sportieve fietsen voor recreanten en professionals. Het merk biedt betaalbare kwaliteit, maar desgewenst ook kwaliteit zonder compromis met een iets steviger prijskaartje.

De Merida Speeder 100 is een kruising tussen een mountainbike en een racefiets, waarbij het beste van twee werelden wordt gecombineerd. Het rechte stuur zorgt voor een iets minder voorovergebogen houding dan je op een racefiets aanneemt. De iets bredere 32mm banden geven de Merida Speeder 100 meer comfort, maar ze zijn nu ook weer niet zo immens breed als banden op een mountainbike. Hierdoor is flink snelheid maken op asfalt mogelijk, maar hoef je niet direct te vrezen voor oneffenheden. Qua gewicht houdt de Merida Speeder 100 ook het midden tussen een mountainbike en een racefiets. Niet te zwaar, maar ook niet te licht, dus erg stabiel. Hydraulische schijfremmen zorgen voor goed te verdelen remkracht in vrijwel alle situaties. Dankzij de 24 Shimano versnellingen kan je ook in de heuvels en de bergen goed uit de voeten met de Speeder 100. Een zeer compleet plaatje met een bescheiden prijskaartje.

Alle kenmerken op een rijtje:

Versnellingen: 24
Voorvork: Speeder Carbon Straight Disc
Voorderailleur: Shimano Tourney
Achterderailleur: Shimano Acera
Shifter: Shimano EZ-Fire
Remmen: Shimano BR-EF505
Remmen voor: Shimano BR-EF505
Remmen achter: Shimano BR-EF505
Crankstel: Shimano Tourney 48-38-28T
Bracket as: FSA TH7420ST
Ketting: 8 Speed
Naven: Shimano Centerlock
Velgen: Merida Comp 22
Casette: Sunrace CSM668-8 11-32T
Spaken: Black Stainless
Banden: Maxxis Detonator 32
Stuur: Merida Comp Flat
Stuurpen: Merida Comp 31.8
Balhoofdstel: Merida M2341
Zadelpen: Merida Road Comp
Zadel: Merida Sport
Gewicht (kg): 10.44

Er kunnen spatborden en een bagagedrager gemonteerd worden op de Merida Speeder 200.

Wil je meer weten over deze fiets, ‘m eens goed van dichtbij bekijken en ook even uitproberen? Kom gerust langs in de winkel, we zien je graag verschijnen!