Merk: Merida, Type: E-bike

Vanaf € 3.099,-

Een comfortabele e-bike voor lange afstanden

De Merida E-Spresso Sport 800-e is een e-bike uit het hogere segment. Merida is een fabrikant van sportieve fietsen. Het merk biedt betaalbare kwaliteit, maar desgewenst ook kwaliteit zonder compromis, maar dan wel met een iets steviger prijskaartje.

De Merida E-Spresso Sport 800-e is uit nét iets ander hout gesneden dan de Merida E-Spresso Sport 600. Waar die laatste iets meer op sportiviteit is geënt, richt de Merida E-Spresso Sport 800-E zich meer op fietsers die maximaal comfort willen, maar wel graag en lang op de fiets zitten. De Merida E-Spresso Sport 800-E is geschikt voor langere afstanden. De Shimano Alfine 8 speed Di2 naafversnelling laat zich zowel handmatig als automatisch bedienen, en vooral dat laatste maakt het verschil. Een automatisch schakelende e-bike zit namelijk in een hele eigen klasse wat comfort betreft. Trapondersteuning met de Shimano STePS E6000 motor – in combinatie met de automatisch schakelen – maakt van het fietsen op deze e-bike een zeer ontspannen bezigheid. Neem daarbij de lage rolweerstand en de goede rijbalans door de plaatsing van de 500W accu in het midden van het frame, en je snapt direct waarom het lastig wordt om een evenknie te vinden van deze e-bike. De Merida E-Spresso Sport 800-E heeft een rijk uitrustingsniveau en daarmee alles wat je van een e-bike in deze prijsklasse mag verwachten.

Alle kenmerken op een rijtje:

Versnellingen: 8
Voorvork: Suntor Nex-PM-DS
Shifter: Shimano Shift Switch Di2
Remmen: Shimano M500
Remmen voor: Shimano M500
Remmen achter: Shimano M500
Crankstel: Shimano CRE60-38T
Ketting: KMC X1
Naven: Shimano M4050 / Alfine 8 Speed
Velgen: Merida 7 Comp CR
Spaken: Black Stainless
Banden: Continental Ride Tour 42c
Stuur: Merida Expert
Stuurpen: Merida Expert
Balhoofdstel: Merida M2346
Zadelpen: Merida Expert
Zadel: Merida Comfort
Pedalen: XC Pro Alloy
Computer: Shimano Cyclo Display
Accu: Shimano E8010 500Wh
Motor: Shimano STePS E6002
Slot: Abus 5650 LH-3

Wil je meer weten over deze fiets, ‘m eens goed van dichtbij bekijken en ook even uitproberen? Kom gerust langs in de winkel, we zien je graag verschijnen!