Merk: Merida, Type: Mountainbike

Vanaf € 899,-

Voor de beginner met hoge eisen

De Merida Big Nine 500 is net als de Merida Big Nine 300 een instapmountainbike uit het middenklassesegment, maar dan met een betere afwerking. Merida is een fabrikant van sportieve fietsen voor recreanten en professionals. Merida biedt betaalbare kwaliteit, maar desgewenst ook kwaliteit zonder compromis, met een iets groter prijskaartje.

Ben je benieuwd of mountainbiken wat voor je is, maar wil je wel graag goed beginnen, met een solide mountainbike met goede hardware? Dan is de Merida Big Nine 500 een goede keus. Niet alleen beginners, maar ook gevorderde mountainbikers kunnen goed overweg met dit apparaat. De hardware op de 29 inch Merida Big Nine 500 is indrukwekkend, zeker voor de prijs. Een stevige Manitou 100mm voorvork met lock-out maakt elke klim een stuk makkelijker. Hydraulische Shimano schijfremmen geven je in elke situatie voldoende, goed te doseren remkracht. Deze hardware en de luxere, lichtere onderdelen en afwerking bieden nét dat beetje extra ten opzichte van de Merida Big Nine 300, maar uiteraard wel tegen een iets hogere prijs.

Alle kenmerken op een rijtje:

Versnellingen: 20
Voorvork: Manitou Markhor Comp 29
Voorderailleur: Shimano Deore
achterderailleur: Shimano Deore
Shifter: Shimano Deore
Remmen: Shimano M315
Remmen voor: Shimano M315
Remmen achter: Shimano M315
Crankstel: Shimano Deore 36-26T
Bracket as: Shimano BB52 BSA
Ketting: KMC X10
Naven: Shimano Centerlock
Velgen: Merida Big Nine Comp CC
Casette: Shimano CS-HG500-10 11-42T
Spaken: Black Stainless
Banden: Maxxis Ikon 29 2.2
Stuur: Merida Expert CC
Stuurpen: Merida Expert 31.8
Balhoofdstel: Merida M4455
Zadelpen: Merida Comp 30.9
Zadel: Merida Sport
Gewicht (kg): 12,41

Wil je meer weten over deze fiets, ‘m eens goed van dichtbij bekijken en ook even uitproberen? Kom gerust langs in de winkel, we zien je graag verschijnen!