Compromisloze kwaliteit

Fietsen voor gepassioneerde en veeleisende fietsers

Koga is een fietsmerk van Nederlandse bodem. In de productiefaciliteit in Heerenveen maakt het merk modellen met een zeer gedetailleerde afwerking en veel handwerk. Veel technieken en componenten worden in eigen huis ontwikkeld en getest. Toegegeven, een fiets van dit merk is bepaald niet goedkoop, maar met een goede reden: alles staat in het teken van kwaliteit, en als kritische consument is de kans groot dat je een tevreden gevoel overhoudt aan je Koga.

Van klein naar groot

Andries Gaastra, verkoopdirecteur bij Batavus, ging een nieuw avontuur aan toen zijn vader Gerrit het bedrijf Batavus verkocht. Hij voegde de eerste letters van de achternaam van zijn vrouw Marion Kowallik samen met die van zijn eigen achternaam, en zo ontstond de inmiddels legendarische merknaam Koga. Werd de eerste fiets nog in zijn eigen huiskamer gefabriceerd, al snel koos Gaastra ervoor om productie te professionaliseren. Dat is uiteindelijk het sleutelwoord geworden én gebleven voor dit Nederlandse kwaliteitsmerk.

Voor veeleisende klanten

Koga is een merk dat zich heel goed beseft voor wat voor type klant zij fietsen maken. Klanten die de beste kwaliteit verwachten en bereid zijn daarvoor te betalen. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan afwerking, iets wat andere fietsfabrikanten uit kostenoogpunt nog wel eens links laten liggen. Een Koga herken je daarom ook uit duizenden: onderdelen worden vloeiend met elkaar verbonden, waardoor een geïntegreerd geheel ontstaat. Dat geeft een ontzettend solide indruk en een luxe uitstraling.

Kwaliteit van testbank tot en met de straat

Veeleisende klanten vragen om kwaliteit. Daarom merk je bij elke nieuw model dat er flink geïnvesteerd wordt in het testen van modellen. In een eigen laboratorium stelt een team specialisten alle materialen bloot aan allerlei zware testen. Door die testresultaten door te trekken naar de praktijk, ontstaan er fietsen die verhoudingsgewijs weinig onderhoud vergen en erg duurzaam zijn. Echter, geen enkele fiets is feilloos, dus ook een Koga vraagt om tijdig en deskundig onderhoud.

Handwerk

Wat het productieproces van een Koga best wel uitzonderlijk maakt, is dat ze grotendeels met de hand worden gebouwd. Elke individuele fiets wordt door één monteur afgemonteerd. ‘Handbuilt by Koga’ is dus geen loze belofte. Koga voert vervolgens een intensieve controle uit op elke fiets die in Heerenveen gebouwd wordt. Ze gaan letterlijk allemaal één voor één op de testbank voor een nauwkeurige inspectie, zodat Koga kan garanderen dat ze voldoen aan de hoge kwaliteitseisen. De gedachte achter deze werkwijze vinden we erg mooi, maar ook lekker eigenwijs in een markt waarin alleen maar meer massaproducten ziet. Van het individu, voor het individu, zeggen ze bij Koga. Precies waar een fan van het merk voor warmt loopt, maar wij als specialisten worden er ook écht blij van.

Wil je meer weten over Koga, de modellen eens goed van dichtbij bekijken en ook even uitproberen? Kom gerust langs in de winkel, we zien je graag verschijnen!