Een fiets als lifestyle-icoon

Beweeg je door de stad op een verlengstuk van jouw eigen stijl

Cortina is ontstaan in een tijd dat de fietsmarkt werd gedomineerd door veel dezelfde type fietsen; sobere kleuren, weinig onderscheidende modellen en niet bepaald modebewust. Laten we niet vergeten dat het oog ook wat wil, en dat is precies het gat waar Cortina in sprong.

Bekijk alle modellen

Back to basics

Cortina ging terug naar de basis, de fiets zoals hij er vroeger uit zag. En ja, dan kun je natuurlijk niet om die oerdegelijke, authentieke transportfietsen van begin 20e eeuw heen. Stevige stadsfietsen met een robuuste, vorm-volgt-functie-uitstraling, en meestal voorzien van een voor- en/of achterdrager. Fietsen die gebruikt werden als werkpaarden, voor het bezorgen van… Tja, van alles wat ook maar in de mand voorop paste.

Fashion on wheels

Cortina heeft zich omringd met bekende ontwerpers uit de fashion- en designindustrie en heeft samen met hen de klassiek transportfiets omgetoverd tot een eigentijds en vooral hip model. In 2006 kwam de eerste collectie op de markt, en de rest is geschiedenis. Overal in het straatbeeld zie je tegenwoordig de robuuste, eigenzinnige fietsen van Cortina rijden. Blijkbaar gaan mode en fietsen heel goed samen, en laten we eerlijk zijn; een beetje afwisseling tussen de massa’s grijze of zwarte e-bikes van vandaag de dag is meer dan welkom.

Wil je meer weten over Cortina, de modellen eens goed van dichtbij bekijken en ook even uitproberen? Kom gerust langs in de winkel, we zien je graag verschijnen!