Een fiets leasen is gemakkelijker dan je denkt

We helpen je graag in (of op) het zadel

 Fietsen is goedkoop

(maar een goede fiets vaak niet)

We begrijpen het maar al te goed; die nieuwe Koga, Merida, Victoria, Velo de Ville, Freebike of Cortina blinkt je tegemoet in onze showroom. Je wéét dat je met die toerfiets of e-bike een stuk goedkoper (en zonder file) op je werk, op school, in het bos of op de hei komt. Maar goed, ook jouw portemonnee heeft een bodem. Wat doe je dan? Ga je voor een goedkoper model dat misschien niet geheel voldoet aan je kwaliteitseisen en verwachtingen? Spaar je nog even door en blijf je met openbaar vervoer of de auto op pad gaan? Of misschien toch…

Een fiets leasen?

Met auto’s zijn we het al een poosje gewend. Wat fietsen betreft is private lease of leasen via de werkgever echter nog steeds geen gemeengoed. Vreemd eigenlijk, want een beetje fiets (en zeker een e-bike) is tegenwoordig niet bepaald meer goedkoop te noemen. Leasen kan daarom in veel gevallen een interessant alternatief zijn voor kopen.

Een fiets leasen is de ideale (en enige legale) tussenoplossing als je de keuze hebt tussen het kopen van een fiets of… of tja, de fiets gewoon in de winkel laten staan. Daarom bieden we – in samenwerking met Friesland Lease – de mogelijkheid tot ‘operational lease’ aan.

Veilig de weg op

voor een vast maandbedrag

Een fiets leasen houdt in dat je een (elektrische) fiets naar keuze kunt gebruiken, zonder dat je in één keer de hele aanschafsom hoeft te betalen. In plaats daarvan betaal je een vast bedrag per maand. In tegenstelling tot ‘financial lease’, waarbij jij zelf eigenaar bent van de fiets, de gehele aankoopsom dient af te betalen en zélf verantwoordelijk bent voor alle bijkomende kosten, is het maandbedrag bij onze leaseconstructie (operational lease) inclusief alle bijbehorende gebruikskosten. Geen hoge aanschafdrempel, géén extra kosten voor onderhoud, geen aanbetaling en geen gedoe. En mocht je fiets na de leaseperiode zó goed bevallen dat je ‘m toch wil overnemen van de leasemaatschappij, dan is die optie beschikbaar. Let trouwens op: bij mountainbikes gelden andere leasevoorwaarden. Een mountainbike brengt bij intensief gebruik (waar ‘ie overigens wél voor bedoeld is) veel grotere onderhoudsrisico’s met zich mee. Deze worden niet volledig afgedekt binnen onze leaseconstructie.

Niet alleen het onderhoud is inbegrepen. Ook pechhulp, een diefstal- en schadeverzekering, een ongevallen opzittende(n)verzekering inclusief een verhaalsrechtsbijstandverzekering zijn in het leasetarief inbegrepen. Een fiets leasen betekent dus zorgeloos (en zo verantwoord mogelijk) de weg op.

Meer weten?

Kom bij ons langs en laat je door ons adviseren. Past een fiets leasen bij jouw gebruiksprofiel? Wat zijn de voor- en nadelen in jouw specifieke geval? We zetten het graag voor je op een rijtje, uiteraard kostenloos en geheel vrijblijvend.