Winterbeurt voor je fiets

De winter laat vaak lang op zich wachten in Nederland, maar uiteindelijk is het elk jaar wel weer raak: (natte) sneeuw, ijzel en de grootste vijand van je fiets: strooizout.

Eén seizoen onbeschermd rondfietsen zonder een goede poetsbeurt kan al genoeg zijn om je lak en kwetsbare delen van je fiets onherstelbaar te beschadigen. De laklaag op een fiets is vaak dunner dan die van een auto, en veel bouten en schroeven worden de hele dag blootgesteld aan de elementen. Een beetje extra liefde voor je fiets is dus niet weg in deze donkere dagen!

Breng je fiets bij ons langs, dan lopen we ‘m op alle kwetsbare punten na. We stellen de naven en de assen, we richten de wielen en controleren de banden. Ook worden de spaken gespannen en alle bouten en moeren gecontroleerd. We stellen de remmen en versnellingen goed af, we controleren je verlichting en spannen en smeren de ketting zodat alles weer soepel loopt. Tenslotte verwennen we je fiets met een poetsbeurt en vetten we de kwetsbare onderdelen in, zodat strooizout en vuil geen kans meer krijgen.

Bekijk hier onze tarieven, en bel of mail ons voor een afspraak. Je mag natuurlijk ook gewoon even langskomen!