Kooktips van je fietsenmaker

Heb je al bedacht wat je vanavond gaat eten? Wat dacht je van pasta? Zeker voor wielrenners is het geen geheim; pasta is Krachtvoer met een hoofdletter K. Koolhydraten tot en met! Leef je dus uit als je een fanatieke fietser bent, maar neem met mate als je geen enorme sporter bent…

En wil je nu helemaal de show stelen, koop dan pasta in fietsvormpjes. Gewoon, omdat het kan, maar ook omdat het een leuk cadeau-idee is voor je fietsverslaafde man, vrouw, zoon, dochter, vriend, vriendin, opa, baas of collega. Om ervoor te zorgen dat de pasta die je ze voorschotelt perfect is, hebben we zoals beloofd een paar kooktips voor je:

Tip 1: Het grote geheim achter het koken van pasta is dat het de ruimte moet hebben. Kook het dus in een grote pan met ruim voldoende water, zodat het een beetje kan ‘zwemmen’.

Tip 2: Is je pasta te plakkerig? Mooi, houden zo! Vaak doen mensen er een scheutje olie bij, zodat het wat gladder wordt. Maar waarom zou je dat doen? De reden dat pasta plakt is dat de saus er goed aan blijft hangen! Lekker plakkerig houden dus.

Tip 3: Meer is minder! Als je een lekkere saus bij je pasta maakt, dan doe je er goed aan om het aantal ingrediënten te beperken. Als je veel verschillende kruiden, groenten en vlees gebruikt, krijg je al gauw een vrij generieke smaak. Dus, hoe minder, hoe beter!

Tip 4: Laat die pot saus in de supermarkt staan, en haal in plaats daarvan een kilo of wat flinke tomaten. Zet met een scherp mes een kruisje in het velletje van de tomaat en gooi ze in een flinke pan kokend water. Haal ze er na een kwartier van het vuur en je kunt de velletjes zowat van de tomaten afblazen. De ontvelde tomaten gooi je weer terug in je kookpan en een half uur later heb je de lekkerste en meest gezonde basis voor elke rode pastasaus.

Tip 5: Fan van spaghetti carbonara? Kunnen we helemaal begrijpen. Maar doe jezelf nou een lol en haal écht goede buikspek en flink wat eieren, laat de room lekker in het schap liggen en haal in plaats daarvan verse basilicum en knoflook. Snij die laatste twee tot kleine stukjes en frituur ze kort in een laagje olijfolie. Doe er een uitje of wat bij en je hebt in tien minuten de simpelste Spaghetti Carbonara die je je kunt voorstellen, maar wél zoals ‘ie écht bedoeld is.

Tip 6: De groente in je pasta smaakt éxtra lekker als je ze eerst grilt in de oven of in een grillpan.

Hopelijk wordt je volgende pastamaaltijd een waar feestje. We horen graag van je of het gesmaakt heeft, en oh ja, voor het kopen of onderhouden van je fiets kun je ook nog steeds bij ons terecht hoor, geen zorgen. Buon appetito!