Ga eens wat vaker naar je fietsenmaker

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, dus daarom zeggen we het nog maar eens: met regelmatig onderhoud voorkom je hoge reparatiekosten en geniet je véél langer van je fiets!

Geld uitgeven is (bijna) nooit leuk
Natuurlijk snappen wij dat niemand staat te springen om uit voorzorg geld uit te geven in de hoop dat je op de lange termijn minder kans loopt op schade. Toch zouden we ons niet op ons gemak voelen als we niet regelmatig uit de doeken zouden doen dat we in de werkplaats elke dag weer vaststellen dat goed onderhoud op de lange termijn écht flink scheelt in de portemonnee.

Wat is goed onderhoud?
Van onze duizenden klanten zijn er genoeg die heel goed zelf in staat zijn om hun fiets goed te onderhouden. Deze fietsen krijgen op tijd een schoonmaakbeurt en als er iets kapot is wordt het tijdig vervangen, soms zelfs al vóór het de geest geeft. Het begint dan ook bij regelmatig schoonmaken en kwetsbare onderdelen goed behandelen met de juiste middeltjes. Zo krijgen de elementen minder kans om schade aan te richten en – misschien nog wel belangrijker – kapotte of versleten onderdelen vallen sneller op. Als wij een fiets een beurt geven, lopen wij niet voor niets elk boutje, elke schroef, elke spaak en elke kabel na. Het venijn zit ‘m immers vaak in de details. Natuurlijk zal elk onderdeel uiteindelijk verslijten, maar je rekt de levensduur van elk onderdeel aanzienlijk op met een strak onderhouds- en schoonmaakregime.

Een onderhoudsbeurt: in één keer verlost van alle moeite
Als fietsenmaker beschikken wij niet alleen over de juiste kennis, maar ook over het juiste gereedschap en de beste onderhoudsmiddelen. En omdat we toevallig wel eens vaker een fiets van dichtbij hebben gezien, kunnen we ‘m in een mum van tijd en van top tot teen controleren en onderhouden. We raden je wel aan om ‘m minstens één keer per jaar te laten onderhouden, maar als je gedurende de koude maanden dapper doortrapt, kan een extra beurt vlak voor de winter absoluut geen kwaad. We zetten even op een rijtje hoe we je fiets precies verwennen tijdens een onderhoudsbeurt:

– Balhoofd stellen
– Wielen richten
– Spaken spannen
– Naven afstellen
– Remmen stellen
– Controle bouten en moeren
– Versnellingen afstellen
– Ketting spannen en smeren
– Controle verlichting
– Nacontrole middels proefrit
– Schoonmaakbeurt

Een onderhoudsbeurt kost € 67,50,- en mochten er zaken aan vervanging toe zijn, dan plegen we natuurlijk altijd eerst even overleg voor we extra kosten maken. Heeft uw fiets wel een onderhoudsbeurt verdiend? Maak een afspraak of breng ‘m langs, dan zorgen wij ervoor dat u en uw fiets nog lang plezier van elkaar hebben!