Even voorstellen: vakvrouw Manon Janse

Graag stellen we onze teamleden even aan je voor. Dit is Manon Janse, de drijvende kracht achter onze toonbank.

Met de paplepel
Manon Janse draait al een poosje mee in de fietsenbranche, maar ook in onze winkel. Haar vader had vroeger een fietsenwinkel, en net als nu, was ze toen eigenlijk ook met geen stok uit de winkel te krijgen. Het fietsenmakerswereldje is klein, en Manon’s vader hadden we in ons vorige pand dan ook vaak over de vloer. Soms voor zaken, maar ook gewoon voor een lekker bakkie. Jaren geleden kwam tijdens één van die bezoekjes ter sprake dat we op zoek waren naar een weekendhulp. Het was zo klaar als een klontje; Manon paste perfect binnen het profiel. Nadat zij jaren bij ons een bijbaan naast haar studie had, is ze nu al ruim drie jaar in vaste dienst. En gelukkig maar, want we zouden haar voor geen goud willen én kunnen missen.

Vliegende keep
Hoewel Manon voornamelijk voorin de winkel te vinden is, speelt ze stiekem op elk ander terrein vliegende keep. Naast verkoop in de winkel is ze het eerste aanspreekpunt voor klanten. Daarnaast praat ze met leveranciers, doet ze de administratie en af en toe maakt ze zelf haar handen vuil in de werkplaats. Dat laatste verbaast mensen nog wel eens; een jonge meid met mooi gemanicuurde nagels, die even hun fiets repareert waar ze bijstaan. Stiekem vindt Manon dat het leukste wat er is, en wij ook 🙂

Aanstekelijk enthousiast
Mensen gaan snel mee in Manon’s uitbundige enthousiasme. Ze is niet alleen prettig in de omgang, maar ze weet daarnaast ook écht waar ze het over heeft. Dat is soms nog wel eens problematisch; er zijn aardig wat klanten die uitsluitend door ‘die charmante dame aan de kassa’ geholpen willen worden. Daar sta je dan, als welwillende collega. Manon zelf zegt overigens dat dat onzin is, maar wij weten wel beter.

Ervaring die telt
Manon ziet zichzelf dan wel als de jonge hond met de minste ervaring, maar al haar collega’s hechten veel waarde aan haar mening. Zij heeft veel contact met klanten, en laat dat nou nét de grootste inspiratiebron zijn voor de verbetering van onze dienstverlening. Ze heeft dan ook een actieve rol in de uitbouw van ons nieuwe merk. Manon versterkt nou toch al flink wat jaren de werkvloer, dus zij is inmiddels heel goed in staat om te bedenken wat wel en wat niet goed is voor onze fietsenzaak.

Manon als mens
Je zou het haast niet zeggen, maar naast werken doet Manon ook nog wel eens iets anders. In eerste instantie maakt het haar niet veel uit wát, als het maar samen met vrienden is. Daarnaast is Manon bovenmatig geïnteresseerd in stamboomonderzoek en geschiedenis in het algemeen. Zo is zij sinds kort aan het uitzoeken waar haar eigen roots liggen. Ze waardeert haar slaap overigens enorm, dus Manon maak je ‘s nachts beter nergens voor wakker. Tenzij je een schaal lasagne bij je hebt, of het huis in brand staat.