CO2-uitstoot verminderen? Koop een E-bike!

Wat fijn dat er ook nog fabrikanten van vervoersmiddelen zijn die zich wél aan de CO2-emissieregels houden. Met een uitstoot van 33 gram per uur zit je op een fiets namelijk vér onder de norm, zelfs als je van flink doortrappen houdt. Flauw? Okee, een beetje. Maar als je écht CO2-neutraal wilt leven, dan is een e-bike je antwoord.

Je staat er misschien niet bij stil, maar wij kunnen er zelf dus ook wat van, dat CO2 uitstoten. Om te beginnen haalt een mens ongeveer 23.000 keer per dag adem. Dat is bij elkaar al gauw zo’n 800 gram CO2 per dag, per mens! Daarnaast produceert ieder mens gemiddeld ook nog een liter darmgas vol CO2 en een klein beetje methaan (maar dat laatste schijnt maar één op de drie mensen te kunnen produceren). Veelvuldig boeren verhoogt je CO2-uitstoot ook, maar dit tellen we voor het gemak even niet mee in onze berekening. Zo vormt overmatige consumptie van bonen en uien dus niet alleen een bedreiging voor je sociale omgeving, maar ook voor de natuur! Je bent gewaarschuwd.

Als je op de fiets zit, dan stijgt je ademhaling iets door de inspanning, en daarmee ook je CO2-uitstoot. Echter, dankzij de trapondersteuning van een E-bike (zoals de Pegasus Napoli bijvoorbeeld) stoot je slechts 33 gram CO2 per uur uit! Zorg er alleen wel voor dat je thuis groene stroom neemt om de accu van je E-bike mee op te laden, anders is alles voor niets geweest…

Natuurlijk geloven we niet dat de verminderde CO2-uitstoot ten opzichte van een normale fiets een steekhoudend verkoopargument is voor onze E-bikes. Alhoewel… Onze E-bikes zijn niet alleen heel comfortabel, maar ook nog eens adembenemend mooi… En zo zit je vanzelf op 0 gram CO2-uitstoot! ;-)

E-bike uitproberen? We zien je graag eens in de winkel  verschijnen!